Page 63 - Don Bosco - Renkum
P. 63
Hypotheek
Wellicht zal voor het bekostigen van een eigen woning een hypothecaire geldlening aangevraagd moeten worden. De financiële adviseur kan behulpzaam zijn bij het aanvragen van een hypothecaire geldlening die aan uw persoonlijke wensen voldoet.
Kosten tijdens de bouw
Volgens het schema in de aannemingsovereenkomst vervallen de bouwtermijnen van uw woning. U krijgt hiervoor termijnfacturen van de aannemer. Deze factuur moet u telkens voorzien van uw handtekening en doorstu- ren naar de bank waar u een hypotheek heeft afgesloten.
Voor het deel van de hypotheek dat bij de bank in depot blijft, ontvangt u een rentevergoeding die gelijk is aan de rente die u moet betalen. U betaalt per saldo, dus uitslui- tend rente over de reeds betaalde termijnfacturen. De rente die u tijdens de bouwperiode moet betalen over het opgenomen deel van de hypotheek noemen we bouwrente.
Vrij op naam (v.o.n.)
De koopsommen van de woning zijn vrij op naam, tenzij uitdrukkelijk anders is vermeld. Vrij op naam wil zeggen dat de hieronder genoemde kosten, die met het verwer- ven van een eigen woning zijn gemoeid, in de koopsom zijn inbegrepen:
Grondkosten
Sloopkosten
Bouwkosten
Sanitair
Architect- en constructeurhonorarium Notarishonorarium, in verband met de transportakte Verkoopkosten
Gemeenteleges (bouwvergunning,
welstandsadvies, eventuele procedures)
BTW indien van toepassing (thans 21%, een eventuele wijziging wordt conform wettelijke voorschriften doorberekend)
Kadastrale inmeting
Aansluitkosten van water-, riool- en elektriciteitsleidingen
Woningborg
De kosten van gebruik van water en elektriciteit tot de dag van oplevering
De met de financiering van uw woning verbandhoudende kosten zijn niet in de koop- en aannemingsovereen- komst inbegrepen. De kosten zijn onder meer:
Notariskosten inzake hypotheekakte Advieskosten hypotheek
Eventuele kosten voor aanvraag Nationale Hypotheekgarantie
Rente tijdens de bouw
Andere kosten die niet in de koopsom zijn opgenomen: De abonnee-/ aansluitkosten op het telefoonnet De abonnee-/ aansluitkosten op de cai
Kosten keuken
Kosten voor eventueel meerwerk
Kosten inrichting
Kosten aanleg privé tuin
Kosten erfafscheidingen (conform verkooptekening behorende bij contract)
Verzekeringen
Tijdens de bouw zijn alle woningen verzekerd tegen de risico’s van brand- en stormschade. Vanaf de oplevering van de woning dient de koper de woning zelf te verzekeren.
Mogelijkheden meer- en/ of minderwerk
Bij al onze woningen worden de kopers in de gelegen- heid gesteld te kiezen uit een ruime mogelijkheid aan wijzigingen, zodat de woning zoveel mogelijk kan worden aangepast aan persoonlijke wensen.
Een overzicht van deze wijzigingen treft u op de stan- daard meer- en minderwerklijst aan. Deze lijst is op- vraagbaar bij de makelaar zodra deze beschikbaar is.
Bij het ondertekenen van de koop- en aannemingsover- eenkomst zal aan u een (digitale) kopersinformatiemap worden overhandigd. Deze map bevat onder meer gegevens betreffende de afhandeling van eventueel meer- en/of minderwerk. Tevens wordt meer uitvoerige informatie gegeven met betrekking tot de woning en de Woningborg Garantieregeling 2021.
Oplevering
Na aanvang van de bouw wordt u een globale opleveringsprognose gegeven. De datum waarop uw woning waarschijnlijk aan u wordt opgeleverd. Wij moeten daarbij de nodige reserve in acht nemen, omdat een woningbouwproject altijd uniek is en veel onzekere factoren zijn. Als het vriest, kan er niet worden gemet- seld; als er veel regen valt, kan er niet worden geschil- derd, etc. Wij zullen u uiterlijk twee weken voor de oplevering informeren over de definitieve opleverings- datum en het tijdstip. Derhalve adviseren wij u een ruime marge te nemen ten opzichte van tussentijds aan u verstuurde prognoses voor het maken van afspraken met uw leveranciers e.d.
Wanneer de woning opleveringsgereed is, ontvangt u een uitnodiging om samen met de uitvoerder uw woning te inspecteren. Tijdens deze inspectie worden eventueel nog aanwezige onvolkomenheden schriftelijk vastge- legd. Indien u vooraf aan al uw financiële verplichtingen
61